söndag 29 november 2009

1:a Advent och dop pyssel




Årets ljusstake är gjord av en gammal låda som fått lite vit färg på sig. Sedan gjorde jag nummerskyltar som det går att binda fast om ljusen eller bara att ha stående bredvid. Enkelt och stilrent!


Har blivit inbjudna till dop nu i december och har målat två skyltar, har inte bestämt riktigt om det är något att ge som gåva...vi får se hur jag gör...eller om det blir något annat... men roligt var det att måla de här två prinsarna.



Lite närbilder på sötnosarna! En liten prins med sin springare och den andre står framför sin pappas tron med texten "prao" på bröstet.





Har haft en lugn 1:a Advent. Det hade till och med snöat lite puder som ligger kvar på backen. Gjorde i ordning lite varm choklad och mackor som vi tog med oss ut att fika på vår baksida...MYSIGT!


lördag 28 november 2009

Shabby chic rosor

En kvinna som jag fått upp ögonen för är Jamie Mills-Price. Hon är en dekorationsmålare från USA som gör de mest bedårande saker. Hon har en hemsida som heter "between the wines" där det finns inspiration att hämta och även en hel del konkreta video inspelade tips hur du kan måla. Det har hjälpt mig en hel del hur jag kan använda hobbyfärgerna på ett helt nytt sätt. Har provat att måla "wines" på hennes vis.

Har sedan försökt att träna lite på att måla rosor. På nätet finns det en del tips och instruktioner på utube. Det jag fastnade för var en teknik som heter "one stroke painting" som är utvecklad av en kvinna som heter Donna Dewberry. Har målat på lite överbliven tapet innan jag ska ge mig i kast med någon skylt.



I helgen har vi tjuvstartat "adventsmyset" med att ha svärmor och "plastsvärfar" på glögg och middag. Det är ju så fruktansvärt grått och trist ute, så jag riktigt längtar tills advent när det tänds stjärnor, adventsstakar och utebelysningar i alla möjliga färger. På vår gata har vi en gigantiskt stor levande gran (modell som brukar stå på torgen). Det har blivit som en tradition att "gubbarna" på gatan samlas varje 1:a advent och ordnar till belysningen. Alltid är det någon modig (dumdristig) som får klättra upp och byta trasiga lampor medan barn och fruar oroligt tittar på. Jättemysigt är det!!

torsdag 19 november 2009

Här finns det bara snälla barn!



Nja! det stämmer inte alltid. Just nu är barnen i en katt-och råtta fas och jag får axla rollen som fredsmäklare stup i kvarten. Men så händer det en stund då det leks tillsammans i helt harmoni...sådana stunder är guldkorn....



Förra veckan var det bara julpyssel för hela slanten. Färdigställde några skylt projekt, med texten "Här finns det bara snälla barn". Någon av dessa dörrskyltar kommer att hänga på vår dörr denna jul...och jag hoppas tomten hittar till oss.



I helgen har jag och barnen börjat plocka fram lite julsaker och de här två raringarna är mina absoluta favoriter....en Tilda ängel i trä och en Tilda tomteflicka.

Den här veckan kommer jag att gå ifrån julen. Istället ska jag ägna lite tid till att försöka lära mig måla rosor.

På återseende

onsdag 18 november 2009

Painting a snowman





Som jag lovade i förra inlägget, så här brukar jag måla en vimsigt söt snögubbe.
1. Först gör jag en skiss på papper, som jag sedan för över till det jag ska måla på tex skylt, papper eller burk etc.

2. Målar basfärg med en filbert pensel( är lite oval i formen, lämnar inte skarpa kanter efter sig)Basfärgen i det här fallet är sand + vit färg. Du behöver inte vara så noga och det gör inget om bakgrunden skiner igenom på vissa ställen.

3. Highlights med vit färg, börja på mitten och "dutta" sig utåt i cirkelform.

4. Skuggor med burnt umber. Här använder jag en flat pensel.

5. Sedan duttar jag mer highlights om jag tycker att det behövs.

6. Målar rosiga kinder. Här är ett tips att använda en helt torr pensel som du doppat i pyttelitet med färg och gnuggat av på en pappers servett innan du målar. sedan detaljer som ögon, mun osv....med en liten rund pensel i storlek nr 0.

Just nu pysslas det för fullt på kvällarna när barnen sover..då har mamma sin alldeles egna tid!

Anneli

måndag 16 november 2009

A winter fairy tale





Det är 14 år sedan jag målade sist, kände mig lite spänd om jag överhuvudtaget skulle få till någonting. Började med ett vintermotiv. Ville skapa en varm sagolik vinterstämning med ett motiv som kan var framme även efter jul. Inspirerades av tanken på Astrid Lindgrens "Madicken" och gamla glittriga bokmärken.


Bildkvaliteten är inte den bästa .....men så här blev det! Klicka på bilden så syns motivet bättre. Motivet är målat på en tunnbrödspade. Dessa finns ofta att köpa på loppisar eller secondhand butiker och kostar inte mycket.



I nästa inlägg ska jag visa lite tips på hur jag gjorde för att få till snögubben.

en varm hälsning till er alla pysslare där ute!
Anneli