tisdag 29 juni 2010

Sommar från glasverandan!!

Vad jag njuter av semestern!!!Så här har det sett ut i trädgården i dag..vattenlek! Vad spelar det för roll att det inte finns någon pool, hav eller sjö i närheten, när det går lika bra med mammas skurhinkar. Tyvärr hade jag inte kameran tillhands och kunde föreviga dagen, utan det får bli en bild ifrån början av denna månad när vi gjorde samma sak.



Här bor vi just nu..på verandan!. Frukost, lunch och middag äts här ute. På kvällarna sitter jag här och bara njuter. Ikväll blir det dock lite engelsk deckare Agatha Christie. Ni får ursäkta den helt ostädade sanningen men så här ser det nog ut hos många med små barn...saker överallt!!

Sommar hälsningar!

måndag 21 juni 2010

Äntligen semester och en ny trädgårdskylt!

Så har min första semesterdag snart gått till enda. Faktiskt tittade solen fram, passade på att dricka en kopp kaffe ute och bara njöt i solskenet. Sedan bar det iväg till tandläkaren för den årliga kollen och BINGO jag klarade mig inga hål...


Mitt pysselrum ligger mitt emellan barnens rum, så på kvällarna sitter jag där efter sagoläsningen och målar eller pysslar tills de har somnat. Det är min egna lilla tid på dygnet. I bland stiger Maya upp för att se vad jag gör, blir lite nyfiken när det prasslar och så. Hon har verkligen hamnat i pysselåldern och vissa dagar har vi lite tjejmys och då målar vi tillsammans. Det här är den senaste skylten som jag målade igår kväll medan barnen höll på att somna.

Det mesta går som sagt att måla på. Det jag använt är baksidan på det gamla golvet som tidigare låg i hallen. Sambon hade lagt det i slänga högen, men några brädor hann jag norpa åt mig


En härlig dag....att bara vara.


Hann även med att skicka iväg en order på lite smått och gott inför öppnandet av "webbshoppen" till hösten. En hel del söta instruktion/inspirations böcker med vimsigt charmiga snögubbar, tomtar och gingerbreadfigurer, lite special penslar och någon DVD. Kommer inte ha ett jätte stort lager utan jag börjar lite försiktigt. Det här är något som jag kommer att ha som en bisyssla till mitt jobb. Läste en gång ett indianskt ordspråk någonstans men det fastnade...någonting så här tror jag att det löd:

"Somliga gör upp en stor eld när de fryser, så stor att de måste stå på avstånd för att inte bränna sig. En del gör upp en liten eld, tillräckligt stor för att ge värme på nära håll, vilket dessutom gör att de kan passa den hela tiden"

Kram på er!!!

fredag 18 juni 2010

Deco Art Americana - min favorit


Så här ser det just ut nu. Har börjat att dyka upp lite paket från mina leverantörer. Så himla roligt att prova och fundera på vilka färger från Deco Art Americana som ska finnas i lager. Varje dag har jag en ny favoritfärg.

 

Sen har jag experimenterat med lite produktfotografering. Roligt men svårt för en glad amatör. De här penslarna är mina bästa vänner så otroligt mjuka. Kallas för "Mop Brush" av märket LOEW- CORNELL och används för att tona ut färgen så att det inte blir några skarpa kanter eller penseldrag. Är så kär i dessa två.



Så något gott i helgen! Den här kakan bjöd mina arbetskamrater på...vet inte vart receptet kommer ifrån men underbart smaskigt. Dumlekaka tror jag att den heter.


3 Ägg
3 dl socker
2 1/3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
1/2 dl kakao

Fyllning

125 g smör/margarin
1 dl grädde
2 msk vaniljsocker
20 dumlekolor

Så här gör du:
Vispa ägg och socker, rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i smord och bröad springform. Grädda kakan i ugn i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna.

Fyllning: Dela dumlekolorna i 3-4 bitar och koka i hop alla ingredienserna till fyllningen tills den tjocknar.

Dela kakan. Låt fyllningen svalna och bred den i den delade kakan. Lägg på locket och sikta florsocker över. NJUT!!!!

Ha en trevlig helg!

onsdag 16 juni 2010

Rosfeber!!!!




Hej! Här kommer en liten rapport från sjuksängen!!!! Så här en vecka före semestern passade jag på att bli sjuk. Det började med ett litet skrubbsår på smalbenet som jag fick efter en promenad i skogen. Helt plötsligt blev huden  ilsket röd och sedan spred sig rodnaden och området blev bara större och större, benet och foten svällde upp kunde knappt gå. Ont som bara den,  känns ungefär som om någon håller ett strykjärn mot benet. Var till jourcentralen i söndags och läkaren berättade att jag hade fått streptokocker i såret och utvecklat erisypelas eller rosfeber som det också kallas. Kan bli riktigt allvarligt om det inte behandlas. Kåvepenin blir det nu i 10 dagar och benet i högläge för att minska svullnaden.



Passade på att måla lite rosor i dag då jag känt mig lite piggare.... de här ser betydligt trevligare ut än den som finns på mitt ben kan jag tala om. Det blir då ingen kjol den närmsta tiden....



I går var "trappgubben" förbi och vi diskuterade lite kring hur trappen kommer att se ut. Sambon jobbar på och jag sitter på en stol med benet i högläge och tittar på.....säkert väldigt väldigt enerverande ; )

KRAM

måndag 7 juni 2010

Tiden mellan hägg och syrén!


Hej alla som fortfarande tittar in!!!Nu är det så länge sedan det blev något inlägg här...det är nästan så jag glömt hur jag loggar in på bloggen!

Lite pyssel har det blivit den sista tiden. Det har sina skäl då vi inlett en intensiv period i den fortsätta renoveringen av vårat skruttiga hus. All tid går till detta just nu. Visar en bild av våran hall sist i inlägget för att inte skrämma ihjäl någon känslig själ.


Lite målat. När jag börjat ett måleri projekt har jag oftast gjort en skiss av  en idé, vad jag ska måla, vilka färger jag ska använda osv. Så här ser den senaste skissen ut. Är urusel på att texta...så typsnittet skrev jag ut på skrivaren och sedan målade jag runt hur jag hade tänkt min trädgårdskylt. Färgerna jag använt till detta projekt är Burnt umber, Plantation Pine, French Mauve, Deep Burgundy och Warm White alla från Deco Art Americana.


Det färdiga resultatet! Min egna secret garden.


På plats i äppelträdet.


En trädgårdsängel i "Tilda anda" blev det också.


Hon får vaka över mitt trädgårdsland i sommar.



Så till "skräckisen " hallen. Så här för J...... ser det inte ut just nu. Alla golvåsar är bytta och isolering och golvvärme är på plats men allt tar sin lilla tid.

Ha det så bra och njut av denna underbara tid! Mellan hägg och syrén