fredag 27 augusti 2010

Trevlig helg på er!! Äntligen helg, en tuff arbetsvecka har passerat med både glädje och sorg. Kopplar av med att måla färdigt min kära mammas tavla.....det är nämligen sambons tur att lägga barnen i kväll ; o ) så äntligen lite egen tid. Sedan fötterna i högläge och ett glas av favorit vinet "Vernus Blend Santa Helena".

På måndag kommer snickarna och börjar med byte av brädfodring på huset, längtar så. Vi har slitit med att måla färdigt alla brädor denna vecka, tills sent på kvällarna. Snart får vi se det färdiga resultatet.

Trevlig Helg!

fredag 20 augusti 2010

Nalle tavla!!

Hej alla!! På eftermiddagen har jag passat på att färdigställa en nalle tavla till en rar liten Arvid. Har oxså påbörjat en tavla till min kära mamma som snart fyller snart 60-år. En smarrig födelsedagstårta kommer det att bli.


Här har jag skissat upp med blyerts, sedan grundat.


För att få till en fluffig päls använder jag en pensel som kallas "Filbert Rake" den är som flera liners tillsammans och åstakommer flera tunna penseldrag.


Här har första varvet påbörjats, sedan är det bara att fortsätta varv på varv.


Det färdiga tavlan till den söta killen.


Ha en härlig helg!!

onsdag 18 augusti 2010

Ny förvaring!


Så här på sensommaren/hösten får jag alltid "dille" på att organisera. Har försökt att fixa till lite ny penselförvaring...De glasburkar jag brukar använda såg för trista ut. Mönstret är inte mitt eget utan kommer från boken JARS! JARS! JARS! och är designad av Cindy Trombley. Som vanligt när jag använder någon annans mönster följer jag det inte slaviskt utan försöker sätta min egen prägel på målningen.


Hittade även en "Tvättmedel kartong" i kraftig kvalitet som fick bli en servett/hushållspappers gömma. Sambon höjde på ögonbrynen när jag ville att den skulle sparas istället för att hamna till återvinningen. Nu blev det återvinning på ett annat sätt.


När man ska måla på glasburkar är det viktigt att de rengörs och får torka till innan de målas. Det där kladdiga klistret som brukar sitta som berg har jag tagit bort med varmt vatten ovh stålull. Som grundfärg har jag använt en latexväggfärg och grundat två gånger. Sedan är det bara att sätta sig ner och låta sin kreativitet flöda.

Ha det så gott!!