torsdag 16 december 2010

Ny trapp!!


Äntligen är trappen på plats och vi tar oss upp till övervåningen...inget mer klättrande i stegen! Vagnstycken som är vitmålade och steg av valnöt. Barnen är lyriska då de kan leka på sina rum igen och även vi vuxna är lyriska för eget sovrum ( ¤ ; !!



Ett litet pyssel har jag att bjuda på idag. En syltbyrk fick förlängt liv som ljuslykta. Målade inte hela burken utan lämnade ett hjärta omålat.


Här syns hjärtat lite bättre. Några tändsticksaskar har oxå fått ny kostym och ett ljus lite dekorationer.


Nu bär det snart iväg till jobbet, men jag önskar alla som kikar in här en fortsatt fin vecka.

torsdag 9 december 2010

Lucia pyssel


Har ni något  i porslinskåpet som bara får stå där och aldrig får se dagsljuset? Det har då jag, men jag nämns inte slänga utan de här stackars glöggmuggarna har stått längst bak i porslinskåpet i åratal.



Guldbruna, lustiga handtag och inte speciellt "Juliga"har jag tyckt. Men med lite tillbehör blev känslan en helt annan...och vips har jag nya favoriter.


En whisky flaska med fin form fick ny etikett, en mjölk kartong fick bli ett pepparkakshus och en tea förpackning blev ny förvaring för pepparkakorna. Lussebullar (magneter) gjorda av trolldeg.


Whiskyflaska som glöggflaska.


"Tändsticksask makeover"


Att göra pepparkakshusen är ett roligt pyssel. För med barn i huset går det en hel del mjölk. Jag blev så otroligt less på att det alltid står tomma mjölk förpackningar på diskbänken. Färgerna jag använt är Honey Brown och Burnt Umber Deco Art Americana, grundade med lite väggfärg som höll på att torka fast i sin burk. Glasyren är latexfog.


En helt nytt kit....... gjord av det som finns hemma.

Kram

onsdag 1 december 2010

Hallen!!


Äntligen! har vi ett riktigt golv i hallen, snart fattas bara trappen (Förhoppningsvis blir den färdig innan Jul). Även fast allt inte är klart har jag börjat ställa in lite saker. Det här är dagens pyssel, en väska och en pall.



Pallen är tänkt som omtanke till de som behöver sitta ner "för att ta på sig skorna".



Har försökt att hålla mig till några basfärger, vitt, svart, grått och brunt.

Ha en trevlig 1:a december!

Anneli