torsdag 29 december 2011

Mixed media painting, Gott Nytt år!!


Så var Julen slut för den här gången. maten är uppäten och klapparna öppnade, granen barrar och några glaskulor har gått i kras!


Det är mest barnen som får julklappar i vår familj, men en sak har jag unnat mig själv....nya färgpennor Prismacolours...de har inte kommit ännu så det ska bli spännande och se om de är så bra som många säger.


Här om kvällen när jag ledsnat på chokladasken, kluddade jag lite i min artjournal. Har använt färgpennor från Faber- Castell (Polychromos) och bakgrunden är målad med water-soluble kritor från Neocolor. En del glitter blev det också på denna mixed media glamorösa dam.

Vill önska alla som tittar in här ett riktigt

Gott Nytt År

Kram


fredag 9 december 2011

Julpyssel!!


Hej svejs! En sånn här blåsdagdag håller jag mig inne så långt det går. Hittade ett fiffigt tips på en amerikansk sida på ett julträdspyssel av papper. Efter golvrenoveringen i hallen har jag hur mycket gamla tidningar som helst (de fanns i trossbotten som isolering) Sambon undrade vad jag skulle ha dem till??? iallafall nu kom de till användning.


Egentligen skulle man ha köpta pappersstrutar i hård papp...men man tager vad man haver. Tapetstumpar som ligger och dräller har vi oxå en del. Rulla ihop till en strut och tejpa skarvarna...jag använde insidan utåt.



Sen kommer det "jobbiga" klippa pappersremsor och klippa frans på dessa. Böj fransen med hjälp med att rulla med en penna.  Börja nerifrån och arbeta dej uppåt med att limma varv efter varv.....Färdig!!!



Ha en härlig blåsdag!

tisdag 6 december 2011

Julpysse,l vintage Ängel 0ch stjärnor!


När jag är lång ledig är barnen också lediga från förskolan, intensiva dagar så det gäller att ha en viss planering. Just nu är de i en riktig pyssel period, älskar att klippa och klistra (precis som sin mamma) Häromdagen när regnet öste ner passade vi på att göra lite julgransprydnader.


Det blev en del stjärnor. För att få lite struktur på pappret använde vi "gesso" som också kan användas som lim. klistrade på gammalt tidningspapper, bokmärken och glitter.


Årets adventstake är av den enkla modellen i år, blockljus, tidningspapper och siffror.



Ännu mer pyssel vi gjort! Ville få tag på en ängel i lite vintage stil att hänga upp någonstans, men inte hittat någon jag riktigt ville ha. Hade tänkt något mellan folk art, vintage sabby chic. I alla fall blev den så här!


Glitriga vingar med modelerings pasta på för struktur.


Ha det så gott! Nu skall vi ta och mumsa på lite lussebullar.
Kramar 

torsdag 1 december 2011

Smultron, Jordgubbar och keramik!


Har haft en intensiv jobbarperiod med kvällar och nätter, men nu kommer jag att vara ledig i hela 8 dagar...underbart! Har tänkt att pyssla med barnen, baka lite pepparkakor och kanske måla lite för egen del också.

Var och hämtade min färdiga keramik på Bruksgodset i går, vissa saker blev ungefär vad jag hade tänkt mig medans andra blev inte det....men det är också tjusningen med keramik tycker jag man vet aldrig riktigt hur det färdiga resultatet blir.



Några ljuslampetter att hänga på väggen blev det.



En ängel och ett ljusfat. Ängeln är gjord genom att ringla och fatet kavlade jag. Vi använde stengodslera.



På barnens förskola behövde de nya skyltar till avdelningarna Smultronet och Jordgubben...så det föll på min lott. Ett trevligt jobb...roligt att måla något annat än bara vinter och jul motiv.



Hoppas att alla blir nöjda!



Det som är kvar att göra är att lacka och signera skyltarna.



Ha det så bra !!!