lördag 20 februari 2010

Trapphusrenovering!

 

Äntligen Lördag och ledig helg! Den här veckan har det inte hunnits med något pyssel eller måleri. Så det blir en gammal skylt jag målade för länge sedan. Lite bläddrande i pysseltidningar och böcker för att hämta lite inspiration har det blivit.Ett ställe som ger mig ro och perspektiv efter en sådan vecka, är huset vi bor i. Här flyter nu och då ihop, och dåtiden påminner om en lite långsammare tid, där allt inte behöver gå så fort. Något som inte heller går så fort är renoveringen av vårat hus. Med jobb och småbarn är det inte många timmar som räcker till att renovera.

  

I veckan har vi forslat bort lite gammalt sågspån och funderat på hur vi vill ha det. Det lutar åt pärlspont eller 
den där "skivan som ser ut som pärlspont" i trappen. Färgen vi ska använda är en grågrön från Gysinge 
det har vi haft bestämt sedan länge. Gissa om vi blev överraskade att det är den kulören som var originalet när huset en gång i tiden byggdes. 


Uppe där trapphuset en gång i tiden varit, fanns denna vackra fondvägg under masoniten.  Jag passade på att föreviga väggen,  tycker att den var så fin. Den ser ..."riktigt modern" ut. Vinrankor på en spaljé. Tanken svindlar....den här tapeten har någon valt ut för många många år sedan,  när de gjorde den här renoveringsresan som min sambo och jag gör just nu....återigen då och nu i en cirkel.

Kram på er!

Anneli

1 kommentar:

  1. Hej Anneli
    Vad skönt du haft det med bläddrandet i böckerna för att få inspiration och tips. Jag tycker tapeten är jättefin.
    kram Agneta

    SvaraRadera