torsdag 9 december 2010

Lucia pyssel


Har ni något  i porslinskåpet som bara får stå där och aldrig får se dagsljuset? Det har då jag, men jag nämns inte slänga utan de här stackars glöggmuggarna har stått längst bak i porslinskåpet i åratal.Guldbruna, lustiga handtag och inte speciellt "Juliga"har jag tyckt. Men med lite tillbehör blev känslan en helt annan...och vips har jag nya favoriter.


En whisky flaska med fin form fick ny etikett, en mjölk kartong fick bli ett pepparkakshus och en tea förpackning blev ny förvaring för pepparkakorna. Lussebullar (magneter) gjorda av trolldeg.


Whiskyflaska som glöggflaska.


"Tändsticksask makeover"


Att göra pepparkakshusen är ett roligt pyssel. För med barn i huset går det en hel del mjölk. Jag blev så otroligt less på att det alltid står tomma mjölk förpackningar på diskbänken. Färgerna jag använt är Honey Brown och Burnt Umber Deco Art Americana, grundade med lite väggfärg som höll på att torka fast i sin burk. Glasyren är latexfog.


En helt nytt kit....... gjord av det som finns hemma.

Kram

3 kommentarer:

 1. Men jisses va gulliga grejer du gjort :)

  Markanden var så härlig, massor av folk och
  bra försäljning :) Hoppas att du är ledig nästa år då!

  Ha det gott!/Sofia

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fina saker du har gjort:)

  SvaraRadera
 3. Vad fint och stämningsfullt du gör! Jag blir imponerad och inspirerad, länkar från min blogg till din så mina vänner får se! Trevlig Lucia!

  SvaraRadera