fredag 7 maj 2010

"Jag gör som havet-VÅGAR"Än är inte skyltarna och mönstren klara som jag lovade lägga ut i bloggen, men de är på gång!

Vi har varit på en välbehövlig minisemester/60-års kalas/släktträff till Falkenberg. 102 mil enkelväg i minibuss med två barn + släktingar till min sambo. Resan gick faktiskt ganska bra, vi fick stanna lite här och där för att "rasta" barnen och pensionärerna. Vår 4-åring underhöll hela resan med olika sånger, ramsor och "Varför då" hon var inte tyst en secund. Passade på att smyg ta ett kort på en handuks skylt på"gäst toan"hos sambons faster, vet ej vem som gjort denna miniskylt...men söt var den.!

 En dag på stranden blev det. "Vilken stor sandlåda tyckte barnen". Härligt med havsluften...men fortfarande lite kallt. Plockade snäckor som ska vara till dekorationer och framtida pyssel.Gick på upptäcksfärd. Där på stranden bestämde jag mig för en förändring. Har länge gått och funderat på att göra en livsförändring när det gäller mitt yrkesval, men det är inte så lätt när man har fast jobb, hus och små barn att ta det steget......men nu har jag bestämt mig!
Har sökt till en hantverksutbildning och ska även starta ett eget företag med inriktning "dekorativt måleri, färg, penslar, instruktions och inspirationsböcker, instruktions DVD.  Många av varorna importeras från USA, en annan tanke är även ordna kvälls/helg kurser inom dekorativt måleri.

När det hela ska starta upp? Jo till hösten i slutet på Augusti räknar jag med att vara i fullgång.En liten smygtitt på vad som kommer att finnas. Donna Dewberry, böcker samt DVD och one stroke painting penslar. Enkla instruktioner, en riktig aha upplevelse...alla kan lära sig hennes teknik.Sandra Malone bok, underbara motiv och mönster till "tjejrummet".


Jamie Mills-Price böcker och DVD. Helt fantastiska, här får man se hur hon målar teddybears, snögubbar, moln, hav osv..Och så klart kommer mina absoluta favoritfärger finnas. Deco Art Americana.

Ha en fin Helg!

4 kommentarer:

 1. Men vad härligt att höra att du ska våga följa ditt hjärta och sattsa :0) Jätte kul!!!
  Här har du en som kommer att gå kursen!


  Ha en fortsatt trevlig helg!
  kram kram

  SvaraRadera
 2. Hej Anneli,
  Åh vad spännande. Jag vet två kunder redan. Jag själv och min kluddkompis. Vi har väldigt svårt att få tag på bla Americanafärgerna. Donna D är ju en husgudinna så det blir bra med böcker av henne.
  Lycka till!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. Det låter som om du har mycket spännande och roligt framför dig. Lycka till!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Åh, så härligt och spännande det låter! Underbart att kunna/våga följa sitt hjärta, det är lycka det!

  Jag önskar dig all lycka till med din nya verksamhet, du verkar ha den rätta kunskapen att lyckas, för attans vad fint du målar!

  Kram Helen

  SvaraRadera