fredag 18 juni 2010

Deco Art Americana - min favorit


Så här ser det just ut nu. Har börjat att dyka upp lite paket från mina leverantörer. Så himla roligt att prova och fundera på vilka färger från Deco Art Americana som ska finnas i lager. Varje dag har jag en ny favoritfärg.

 

Sen har jag experimenterat med lite produktfotografering. Roligt men svårt för en glad amatör. De här penslarna är mina bästa vänner så otroligt mjuka. Kallas för "Mop Brush" av märket LOEW- CORNELL och används för att tona ut färgen så att det inte blir några skarpa kanter eller penseldrag. Är så kär i dessa två.



Så något gott i helgen! Den här kakan bjöd mina arbetskamrater på...vet inte vart receptet kommer ifrån men underbart smaskigt. Dumlekaka tror jag att den heter.


3 Ägg
3 dl socker
2 1/3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
1/2 dl kakao

Fyllning

125 g smör/margarin
1 dl grädde
2 msk vaniljsocker
20 dumlekolor

Så här gör du:
Vispa ägg och socker, rör sedan ner de torra ingredienserna. Häll smeten i smord och bröad springform. Grädda kakan i ugn i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna.

Fyllning: Dela dumlekolorna i 3-4 bitar och koka i hop alla ingredienserna till fyllningen tills den tjocknar.

Dela kakan. Låt fyllningen svalna och bred den i den delade kakan. Lägg på locket och sikta florsocker över. NJUT!!!!

Ha en trevlig helg!

3 kommentarer:

  1. Jag älskar också Americana.
    Fy vad otäckt med ditt ben.Hoppas penicillinet tar kål på bakterien omgående. Så fina rosor du målat.
    Kul att du deltar i min utlottning
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej söta du!!

    Tack för din fina hälsning!! =)

    Önskar dig detsamma!! Underbar bakelse tavla du gjort..Helt ljuvlig!!! Ett hett tips är att åka över till Usa i stället och köpa färg i deras stora *craftstores*...man går timmar vis mellan alla hyllor av allt mellan material till färdig gjort hantverk!!!! Heaven!!!! =)..ti-hi.....

    Glad midsommar på dig!! kramar Malin ♥

    SvaraRadera
  3. Detta är min absoluta favoritfärg! speciellt Soft Black som är en underbar svart med inslag och av brunt och rött. Lycka till med webshopen av dessa färger.

    SvaraRadera